Välkomna till en heldag skräddarsydd för dig som är körsångare

(eller vill bli det!) Allt du velat veta, men inte vågat fråga på kören!

Lördag 13/6 2020 kl 10-15

Kl 10-12: Sångteknik för körsångare
Lunchpaus
Kl 13-15: Notläsning i teori och praktik
I sångteknikpasset utgår vi från tre körarr i tre olika genrer: en ”klassisk” sång, en visa och en poplåt. Vad har Hugo Alfvén, Aretha Franklin och Annika Norlin gemensamt? Vi går igenom de olika genrerna och arbetar med sångteknik för att få fram det ljud och den röst vi vill ha. Vi går också igenom grundläggande rösthälsa.
I notläsningspasset går vi igenom hur du läser av en notbild: Taktart, förtecken, notvärden, tonhöjd. Vad är en synkop egentligen och hur känns den i kroppen? Hur hittar du den där svåra tonen och vad betyder krafset i början av notplanet? Vi jobbar på golvet med övningar där du går, klappar och sjunger. Plats: Sångbolaget, Skolvägen 10 i Enskededalen, 5 minuter från t-bana Sandsborg.

Pris
För båda passen: 550kr
Om du bara vill gå förmiddags- eller eftermiddagspass: 350kr
Anmälan
Betalning via swish till nr 0733-103034. Betalning gäller som anmälan. Skriv ”fm”, ”em” eller heldag. Anmälan är bindande. Inbetald avgift återfås endast vid sjukdom styrkt med läkarintyg. Anmäl dig senast 20e januari.
Minst 20 deltagare.

Kursledare
Cecilia Åslund är kör- och sångpedagog som i över 20 år jobbat med körer, dansare och skådespelare. Hon är expert på att få rösten att låta ”rätt” i olika genrer, samtidigt som du tar hand om din röst.

Maria Peters är körledare, musiker och musikteorilärare. Hon vill göra musikteori till något lustfyllt, och få körsångare att upptäcka att det inte är så svårt som de tror!

Praktisk info:
Sångbolaget ligger på Skolvägen 10, 5 minuter från t-bana Sandsborg. Det finns lunchrestauranger i närheten, eller så kan du ta med lunch. På Sångbolaget finns kyl och mikrovågsugn.

Har du frågor om kursen, maila Maria Peters på maria(at)sangbolaget.com