Sjung & teckna på Österlen

Helgkursen i Brantevik flyttad till sista helgen i mars 2021!

Novembermörkret på Österlen är känt för att vara bland det tätaste i norra Europa. Att åka hit under denna period skulle kunna vara en dålig idé efter ett ovanligt tufft år med mellanmänsklig distansering, kramförbud och kulturfientliga virus. Det kan också vara ett genidrag! Tillsammans med sångpedagogen Cecilia Åslund och illustratören Jenny Svenberg Bunnel kommer deltagarna att öva sångteknik för olika genrer och sjunga i stämmor på förmiddagarna. På eftermiddagarna blir det olika teckningsövningar där vi fokuserar på kontakten mellan öga och hand. Vi kommer också testa liveteckning. Kör/sånglektionerna kommer ske i Branteviks vackra Södra skola och på kvällarna har vi öppen scen. Vi har hela vandrarhemmet för oss själva denna helg och i priset ingår förutom själva kursen, helpension, vin och franska bakverk! 

Inga förkunskaper behövs. Hela kursen är helt analog:) Inga datorer eller digitala övningar.

https://www.rakulle-vandrarhem.se/

http://sodraskolanbrantevik.se/

Havet ligger strax intill. För den morgonpigga finns möjlighet till promenad längs med stranden i naturreservatet Grönet. http://beta.brantevik.se/brantevik/natur/

Om lärarna: Cecilia Åslund är kör-och sångpedagog som i över 20 år har jobbat med körer, dansare och skådespelare. Hon är expert på att få rösten att låta ”rätt” i olika genrer, samtidigt som du tar hand om din röst. www.sangbolaget.se/kontakta-cecilia

Jenny Svenberg Bunnel är illustratör och konstnär. Hon har bl.a livetecknat jazzmusiker i många år världen över. Hon jobbar även med visualisering av nyheter och journalistiska granskningar. 2018 fick hon Stora journalistpriset. www. jennysvenberg.com

Pris: 4500 kr

I priset ingår sång- och teckningskurs inklusive allt material (block, pennor, noter etc). Två övernattningar i dubbelrum, två frukostar, två luncher, två middagar med vin samt fika med franska bakverk. På lördagkvällen blir det utställning och öppen scen med liveteckning. Ta gärna med instrument om du vill! Sängkläder finns och städning ingår. Max 20 deltagare – först till kvarn! (Enstaka enkelrum finns för dig som kommer på kursen utan att känna någon)

Resa t.o.r ordnas av kursdeltagarna själva. Tips: Samåk eller boka tåg i god tid. Skjuts kan ordnas från Simrishamn station. Bor du i trakten och vill delta i kursen, men utan logi, kontakta Jenny för mer info.

Tider: Samling och kursstart kl 17.00 på fredagen. Lördag kurs 9-12 och 13-18. Söndag kurs 9-13.

Anmälan: Maila cecilia@sangbolaget.com. Skriv om det är något du är allergisk mot. Vi äter fisk och vegetariskt under helgen. När du får bekräftelse från Cecilia swishar du 1000 kr i anmälningsavgift. Anmälan är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning. Resterande kursavgift betalas mot faktura två veckor före kursstart.

Coronainformation: Vi håller rekommenderat avstånd vid alla övningar. Känner du dig sjuk när kursen börjar stannar du hemma och får pengarna tillbaka, exklusive anmälningsavgiften. 

Välkomna!