Notläsning online

TERMINSKURS VÅREN 2021: Fortsättning 2. Start 28 januari.

KOSTNADSFRI PROVA-PÅ tisdag 26/1. Maila maria (at) sangbolaget.com så får du zoomlänk!

Terminskursen våren -21 passar dig som antingen gått Fortsättning 1 under hösten, eller har motsvarande kunskaper. Vi kommer jobba med rytmläsning inklusive synkoper, öva avistaläsning i dur och moll, samt nosa litet på ackord och mer ovanliga modus.

Förkunskaper: Du behöver kunna noternas namn, förtecken, notvärden och klaver och känna till litegrann om tonarter. Du behöver inte vara jätteduktig på att läsa avista, det är det vi ska öva på under kursen!

För att kunna läsa noter behöver du kunna uppleva och förstå skillnaden mellan olika musikaliska moment. När du väl gör det, är det inte så svårt att lära sig termer och tecken för dem. Därför utgår vi  från musikupplevelsen, lyssnar, klappar och sjunger. Kanske upptäcker du att det inte är så svårt som du trott, utan tvärtom riktigt kul!

Våra notläsningskurser riktar sig särskilt till körsångare och andra med rösten som instrument. Vi jobbar med inspiration från Kódaly- och Takadimimetoderna, och det finns alltid utrymme för deltagarnas frågor och önskemål. Du får skriftligt material att behålla, och uppgifter att göra mellan träffarna.

Skräddarsydd kurs!

Har din kör uppehåll just nu, eller har digitala övningar? Vill ni använda tiden till något ni kommer ha glädje av och som faktiskt funkar att göra via Zoom? Jag skräddarsyr en notläsningskurs år er baserad på medlemmarnas förkunskaper, vilka genrer ni vanligtvis jobbar med, och kan också utgå från sånger ni sjunger i kören. Pris beror på hur många tillfällen vi ska ses och hur många ni är i kören. Hör av er för offert! maria (at) sangbolaget.com

Enskilda lektioner i musikteori

Ska du söka en musikutbildning och göra inträdesprov? Vi ses på Zoom ett eller flera tillfällen och övar på det du behöver. Vi anpassar oss helt efter dina förutsättningar och inträdeskraven på kursen du söker, och du får uppgifter att öva vidare på hemma. 600 kr per timme.

(Du är självklart också välkommen om du inte ska göra något prov, utan bara vill lära dig mer 🙂 )

Vi träffas online via Zoom. Terminskursen träffas varannan torsdag. För att få ut så mycket som möjligt av kursen behöver du en dator, en stadig internetuppkoppling och möjlighet att använda Zoom. Har du inte använt Zoom förut, rekommenderar jag att du provar det innan du anmäler dig, så att du är säker på att det funkar för dig.